Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/tekbirme/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Rüyada haber almak için istihare duası - Sırlı Dualar - Tekbir Medya - Tekbir Medya

Rüyada haber almak için istihare duası – Sırlı Dualar

Esselemü Aleyküm, Değerli muhterem ve muhteşem Tekbir Medya & Hızır TV takipçileri doğru bilgi doğru kaynaktan öğrenilir bizim gayemiz iki tık fazla almak değil rızayı ilahi bu doğrultuda çalışmalar yapmaya..

Rüyada haber almak için istihare duası – Sırlı Dualar
Yayınlanma: Güncelleme:

Esselemü Aleyküm,
Değerli muhterem ve muhteşem Tekbir Medya & Hızır TV takipçileri doğru bilgi doğru kaynaktan öğrenilir bizim gayemiz iki tık fazla almak değil rızayı ilahi bu doğrultuda çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerde istifade ettiğiniz bilgileri paylaşarak bize destek olabilirsiniz. . .

Kıymetli dostlar, bir işe niyet ediyoruz başlayacağız ama kendimize güvenmiyoruz veya güveniyoruz çevremizin olumsuz yinde baskıları var ne yapacağız? Veyada hayır bildiklerimizde şer şer bildiklerimizde hayır olabiliyor islami ölçülerde bu husta nasıl emin olabiliriz… Gidip fal baktıracak halimiz yok değil mi değerli müslümanlar…

Fakat mükemmel eksiksiz ve kusursuz olan dinimiz İslam bizlere her hususta bir yol gösterdiği gibi bu konudada bizi yalnız bırakmıyor. İstihare gibi bir nimet hediye ediyor.

Peki İstihare ne demek;
İstihare vikipedi kaynağnda, iyi bir niyetle, niyet edilen veya girişilecek bir işin hayırlı olup olmadığını anlamaya, önemli bir kararı uygulamadan önce ilahi makamlara danışmaya yönelik amaçlarla uyarıcı rüya görmeyi duayla talep etmedir. (http://tr.wikipedia.org/)

TDV İslâm Ansiklopedisi’nde ise şu şekilde izah edilmiştir. . . Sözlükte “hayırlı olanı isteme” anlamına gelen istihâre, terim olarak “bir iş veya davranışta Allah katında hayırlı olanı kılınan nâfile bir namaz ve dua ile talep etme” mânasında kullanılır. İnsanların, yapmak istedikleri bir işin kendileri hakkında iyi veya kötü sonuçlar doğuracağını anlamak için fal vb. uygulamalara çok eskiden beri başvurdukları bilinmektedir. Nitekim Câhiliye Arapları bir işe başlamadan önce, üzerine “evet” veya “hayır” yazılı “ezlâm” denilen fal oklarıyla karar verirlerdi. Kur’ân-ı Kerîm “şeytan işi” olarak nitelendirdiği bu uygulamayı yasaklamış (el-Mâide 5/3, 90), peygamberler dahil hiç kimsenin gaybı ve dolayısıyla bir işin kendisi için hayırlı olup olmadığını bilemeyeceğini, Allah’ın dilemesi dışında kendisine fayda veya zarar verecek bir güce sahip bulunamayacağını bildirmiştir (el-A‘râf 7/188)… (TDV İslâm Ansiklopedisi)

Kısa ve öz bir şekilde izah edecek olursak herhangi bir işe niyet ettiğmiz zaman bu işi yapmamız bizim için hayırlı mı değilmi diye Hz. Allah’a ilticada bulunmaktır.

Bu hususta maluymat elde etmek isteyen kardeşlerimiz internette ” rüyada haber , rüyada haber almak , rüyada haber almak için , rüyada haber beklemek , rüyada haber almak ihya , rüyada haber almak için dua ayet , istihare , kesin sonuç veren istihare , en kuvvetli istihare duası , evlilik için istihare duası , evlilik için istihare namazı , 7 defa okunan istihare duası , istihare duası , istihare namazı , istihare namazı nasıl kılınır , istihare duası arapça , istihare nedir , iş için istihare duası , istihare anlamı ” gibi aramalar yapabiliyor. Bizlerde bu yazımızı sizin için hazırladık umarız istifade edersiniz iyi okumalar. . .

İstihare ile ilgili Hadis-i Şerife
Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bütün işlerde istihare etmeyi bize Kur’an’dan bir sure öğrettiği gibi öğretti ve şöyle buyurdu:

“Herhangi biriniz bir iş yapmaya yeltendiği vakit, iki rekât nafile namaz kılsın ve sonra şöyle dua etsin.

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ، وَأَسْتَقْدِرُكَ بِقُدْرَتِكَ، وَأَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الْعَظِيمِ، فَإِنَّكَ تَقْدِرُ وَلاَ أَقْدِرُ، وَتَعْلَمُ وَلاَ أَعْلَمُ، وَأَنْتَ عَلاَّمُ الْغُيُوبِ، اللَّهُمَّ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأَمْرَ خَيْرٌ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ فَاقْدُرْهُ لِي وَيَسِّرْهُ لِي ثُمَّ بَارِكْ لِي فِيهِ، وَإِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأمْرَ شَرٌّ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي فِي عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ فَاصْرِفْهُ عَنِّي وَاصْرِفْنِي عَنْهُ وَاقْدُرْ لِيَ الْخَيْرَ حَيْثُ كَانَ ثُمَّ أَرْضِنيِ بِهِ

Sonra dilediği ihtiyacını söyler.”
Kaynak: Buhari 3/1109, Nesei 3253, Ebu Davud 1538, Tirmizi 480, İbni Mace 1383, İbni Hibban 887, Ahmed bin Hanbel Müsned 3/344

İstihare Duası (ARAPÇA YAZILIŞI)

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ، وَأَسْتَقْدِرُكَ بِقُدْرَتِكَ، وَأَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الْعَظِيمِ، فَإِنَّكَ تَقْدِرُ وَلاَ أَقْدِرُ، وَتَعْلَمُ وَلاَ أَعْلَمُ، وَأَنْتَ عَلاَّمُ الْغُيُوبِ، اللَّهُمَّ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأَمْرَ خَيْرٌ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ فَاقْدُرْهُ لِي وَيَسِّرْهُ لِي ثُمَّ بَارِكْ لِي فِيهِ، وَإِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأمْرَ شَرٌّ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي فِي عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ فَاصْرِفْهُ عَنِّي وَاصْرِفْنِي عَنْهُ وَاقْدُرْ لِيَ الْخَيْرَ حَيْثُ كَانَ ثُمَّ أَرْضِنيِ بِهِ

İstihare Duası (TÜRKÇE OKUNUŞU)

Allahümme estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es’elüke min fadlike’l-azim. Fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta’lemu ve lâ a’lemu ve ente allâmu’l guyûb. Allâhümme inkünte ta’lemu enne hâza’l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi. Fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi. Ve in künte ta’lemu enne hâze’l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi f’asrifhu anni va’asrifni anhu ve’kdur li el-Hayra haysü kâne. Sümme ardihi bihi.

İstihare Duası (TÜRKÇE MANASI)

“Ey Allah’ım! Kuşkusuz ki, ben ilminle Senden hayırlısını istiyorum. Ve Senin kudretinle beni kudretlendirmeni diliyorum. Ve Senin büyük fadlından istiyorum. Kuşkusuz ki Sen takdir edersin, ben ise takdir edemem. Sen her şeyi bilirsin, ben ise bilmem. Sen bütün gaybleri en iyi bilensin! Ey Allah’ım! Şu azmettiğim işin benim dinim, yaşayışım ve işimin sonu hakkında hayırlı olduğunu bilmekteysen onu bana takdir et, kolaylaştır, sonra da o işi benim için bereketli yap! Eğer bu işin benim dinim, yaşayışım ve işimin akıbeti hakkında şerli olduğunu bilmekteysen bu işi benden uzaklaştır, beni de bu işten uzaklaştır. Ve hayır nerede ise onu bana takdir et. Sonra beni bu (takdir edilen) işe razı kıl!”

İstihare namazı, tereddüt edilen işten hangisi daha hayırlı ve kişinin lehine ise onu Allah’tan talep etmek demektir. Bir işte tereddüt eden kimse, hadiste geldiği gibi iki rekat namaz kılar.

İstihare namazında rüya görmek şart değildir kişinin kalbi hangi yöne meylediyorsa sonuç İstiharenin sonucu o şekilde belirlenir İnşaAllah. Unutmayın ki, İstihâre eden, mahrum kalmaz, istişâre eden, pişman olmaz, iktisat eden, darlık çekmez.

İSTEDİĞİNİZ DİĞER DUALAR VE DAHA FAZLASI İÇİN İNSTAGRAMDA @ibrahimturk SAYFASINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. EN GÜZELE CENAB-I HAKKA EMANETSİNİZ.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.